&noscript=1 /> Instructies: Paaseieren natuurlijk kleuren Instructies: Paaseieren natuurlijk kleuren
 
Instructies Instructies
Paaseieren natuurlijk kleuren

Paaseieren natuurlijk kleuren

Paaseieren kleuren is bijzonder zacht en natuurlijk met uienschillen, spinazie en rode kool.

Wat zou Pasen zijn zonder kleurrijke eieren? Paaseieren kleuren is bijzonder zacht en natuurlijk met uienschillen, spinazie en rode kool.

Leestijd: 7 Minuten
Eieren van vrolijke kippen

Gebruik eieren van blije kippen om te kleuren – de schaal is harder en het ei is gezonder. Bovendien is het gewoon leuker als je weet dat de dieren een goed leven hebben, toch? Het werkt het beste met witte of lichtgekleurde eieren, omdat de kleuring met natuurlijke materialen nooit zo sterk is als met kunstmatige kleurstoffen. Eerste stap: kook de eieren hard en wrijf ze daarna in met azijnwater.

Natuurlijke kleurstoffen

De volgende natuurlijke ingrediënten zijn geschikt om te kleuren: - Groene schaal: spinazie, peterselie, sint-janskruid - Blauwe schaal: bosbessen, rode kool - Gele schaal: kamillebloesem, saffraan, appelboombladeren - Oranje schaal: wortelen - Rode schaal: rode bieten - Bruine schaal: rode uienschillen, koffie, thee

Maak een kleurbrouwsel

Maak je eigen kleurbrouwsel van de geselecteerde materialen door ze te koken met water. Tip: Hak de grote ingrediënten grof. Bij het koken gelden de volgende vuistregels: - Groenten: 500 g op 2 liter water, geen inweektijd nodig, 35 minuten kooktijd - Bloemen, bladeren, kruiden en bessen: 30 tot 100 g per 2 liter water, een paar uur weken, 35 tot 60 minuten koken - Koffie en thee: 30 tot 50 g per 2 liter water, geen inweektijd nodig, 25 tot 30 minuten kooktijd.

Betoverende patronen

Om de eieren niet alleen fel te kleuren, maar ze ook een speciaal patroon te geven, kun je opnieuw gebruikmaken van de natuur. Met bladeren of bloemen kun je allerlei decoraties maken. Maak de afzonderlijke delen een beetje vochtig en leg ze op het ei. Trek er nu voorzichtig een stuk nylonkous overheen en bind het stevig vast zodat er niets wegglijdt.

Nu wordt het kleurrijk

Leg de voorbereide eieren een half uur in de afgekoelde bouillon. Je moet de eieren blijven omdraaien zodat de kleuring gelijkmatig wordt. Droog de eieren vervolgens op een keukendoek. Om ze een mooie glans te geven, kun je ze aan het eind inwrijven met spekzwoerd.

Kleurrijk spel: eieren pikken

Op de boerderijen in Zuid-Tirol is het kleuren van paaseieren traditioneel een familieaangelegenheid en erg leuk voor de kinderen. Het kleuren vindt meestal plaats op Witte Donderdag. Nu begint het grote wachten op Paaszondag. Op die feestelijke dag worden de kleurrijke eieren niet alleen opgegeten, maar ook gebruikt in een heel bijzonder spel. Bij het eierpikken wordt volgens oude traditie bepaald welk ei de hardste schaal heeft. Groen, geel, blauw of rood, iedereen kiest zijn favoriete ei. Om beurten slaat de ene speler met zijn eigen ei op de eierschaal van de andere speler. Eerst op de puntige kant, dan op de ronde kant van het paasei. De speler wiens ei aan het eind heel blijft, is de winnaar.

Alle artikelen in één oogopslag

Alle artikelen Urlaub auf dem Bauernhof 8 Qualitätsprodukte 1 Schankbetrieb 0 Bäuerliches Handwerk 0