&noscript=1 /> Productie dicht bij de natuur
 
Puur natuur
Puur natuur

Puur natuur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten van de boer

Zonder additieven

Producten van het merk "Roter Hahn" zijn voornamelijk natuurlijke producten die geen kunstmatige smaken, kleuren, smaakversterkers en synthetische conserveermiddelen vereisen. Waarom slagen zij in wat de industrie vaak niet lukt?

Producten van het merk "Roter Hahn" zijn voornamelijk natuurlijke producten die geen kunstmatige smaken, kleuren, smaakversterkers en synthetische conserveermiddelen vereisen. Waarom slagen zij in wat de industrie vaak niet lukt?

Voor de ontvangst van het keurzegel "Roter Hahn" is het gebruik van additieven en hulpstoffen precies geregeld. Grondstoffen en hulpstoffen moeten vrij zijn van genetisch gemodificeerde micro-organismen. Alleen speciale voorzichtige processen worden gebruikt voor conservering. Kunstmatige aroma's en kleurstoffen zijn niet toegestaan. Roter Hahn-producten bevatten daarom alleen wat de natuur biedt. Hierachter steekt veel kennis over verwerkingsmethoden dicht bij de natuur en een diepe overtuiging dat voedsel niet alleen veilig en smakelijk moet zijn, maar ook eerlijk en onvervalst.

 

Goede dingen hebben tijd nodig.

 

Om bepaalde smaken in een product te laten ontwikkelen, moet men voldoende tijd plannen voor de rijping. Omdat bekend is dat tijd geld kost, zijn er manieren om dit proces te verkorten door kunstmatige smaken toe te voegen. Dat is echter geen optie voor de directe handelaars van Roter Hahn. Ze geven hun producten zoals kaas, worstjes of spek alle tijd die nodig is om tijdens de rijping de gewenste aroma's te ontvouwen. Maar niet alleen smaken hebben tijd nodig, ook het bereiken van een bepaalde consistentie en houdbaarheid vereist geduld. Als brooddeeg bijvoorbeeld enkele uren of beter een paar dagen kan rijzen, zijn er geen toevoegingen nodig, opdat het brood intens van smaak en lang houdbaar is. Een roggebrood van Roter Hahn wordt bijvoorbeeld gemaakt met slechts drie ingrediënten: roggemeel, water en zout en vooral: het smaakt heerlijk.

 

Geplukte, hoogwaardige grondstoffen

 

De boeren van het keurmerk "Roter Hahn" vertrouwen uitsluitend op geplukte vruchten voor de productie van sappen. Dit is wel intensiever en duurder, maar er ontstaat een sap dat de zo waardevolle pulp kan behouden en heerlijk fruitig en puur smaakt. Dus in Roter Hahn-appelsap zit met de hand geplukt fruit en verder niets. Als men voor de productie van appelsap bijvoorbeeld het zogenaamde gevallen fruit gebruikt (d.w.z. fruit dat al van de boom op de grond is gevallen en waarin de eerste rottingsprocessen al begonnen zijn), moet men talloze trucs gebruiken bij de verwerking, zodat de rotte aroma's in het sap niet langer merkbaar zijn.

 

Zorg in detail

 

Wie extreem hygiënisch werkt, kan afzien van de toevoeging van synthetische conserveermiddelen, in tegenstelling tot iemand bij wie snel de verwerking vooral snel moet gaan. Bij de productie van spek slagen de boeren er bijvoorbeeld in om het wijdverspreide nitrietpekelzout volledig weg te laten. Om dit te doen besteden ze veel aandacht aan de naleving van bepaalde temperaturen en doen ze meer moeite tijdens het natuurlijk zoutproces. Bij het conserveren van fruitspreads kunnen ook kunstmatige conserveermiddelen zoals bv. kaliumsorbaat worden uitgesloten. Om dit te doen moeten de Roter Hahn-producenten echter heel schoon werken en de spreads warm genoeg in de steriele bokalen gieten.

 

Continu vers produceren

 

Voor sommige producten wordt, ondanks alle inspanningen, de houdbaarheid verkort, zodra kunstmatige conserveringsmiddelen worden weggelaten. In dergelijke gevallen sluiten onze directe handelaars echter geen compromissen en produceren wegens de verkorte houdbaarheid gewoon vaker kleinere hoeveelheden. Een langer houdbare fruityoghurt zou bijvoorbeeld gemakkelijker op de markt te brengen zijn. Maar als dit zou betekenen dat hiervoor additieven met synthetische ingrediënten moeten worden gebruikt, dan zien onze boeren daarvan af. En dat uit overtuiging!

Lees meer Lees minder

Roter Hahn

Kwaliteitsproducten van de boer

Roter Hahn staat voor hoogwaardige producten van onze directe handelaars uit Zuid-Tirol. De kwaliteitsproducten van het merk "Roter Hahn" overtuigen op vele manieren.

Zoek boerderij

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten van de boer

Waar?
90 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
90 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Santerhof
Wilhelm Gasser  | Mühlbach  (Eisacktal)
Boerderijwinkel
Kwaliteitsproducten
  • Primus
  • Fruchtsäfte
  • Wein
  • ...
    • Granitus
    • Rubus
    • Robustus
Lehrnerhof
Stefan Köhl  | Deutschnofen
Boerderijwinkel
Kwaliteitsproducten
  • Käse & Milchprodukte
Langsteinhof (Mühlgütl)
Gerd Gurschler  | Latsch  (Vinschgau)
Verkoop op de boerderij
Kwaliteitsproducten
  • Jabl.šťáva
Kräutergärten Wipptal
Gabi und Sepp Holzer, Bernhard Auckenthaler  | Pfitsch  (Eisacktal)
Boerderijwinkel
Kwaliteitsproducten
  • Kräutertees & Gewürze
Obertimpflerhof
Franz Innerhofer  | Vöran
Boerderijwinkel
Kwaliteitsproducten
  • Speck & Würste
  • Selský salám
  • Klobásky kaminwurzen
Gut Kaltenburg
Stefan Lochmann  | Kaltern aan de Wijnroutee  (Bozen en omgeving)
Boerderijwinkel
Kwaliteitsproducten
  • Destillate
Lenkhof
Georg Aichner  | Hafling
Boerderijwinkel
Kwaliteitsproducten
  • Käse & Milchprodukte
  • Soßen & Eingelegtes
Tasiolerhof
Andreas Gostner  | Völs am Schlern
Verkoop op de boerderij
Kwaliteitsproducten
  • Fruchtsäfte
Je zoekresultaat