&noscript=1 /> De populairste recepten uit Zuid-Tirol
 
[Translate to Nederlands:] Apfelstrudel
[Translate to Nederlands:] Apfelstrudel

De beste recepten van de boerderij

Hof- en Buschenschanken

De populairste 20 recepten van de boerderij

Zuid-Tirol voor de smaakpapillen

Hier laten we je kennismaken met de populairste 20 recepten van onze boeren. De Zuid-Tiroolse keuken spreekt door haar veelzijdigheid elke smaak aan. Stevige vleesgerechten komen in Zuid-Tirol net zo goed voor als lichte vegetarische schotels. Veel plezier bij het koken en het genieten van de boerenspecialiteiten.

 

Voorgerecht

 

Broodsoep

Een oud boerengerecht met weinig ingrediënten, snel klaar en vooral in de winter heerlijk verwarmend.

Spekknoedelsoep

Spekknoedels worden in twee varianten geserveerd: met of zonder soep. In het eerste geval worden de knoedels rechtstreeks in de vleessoep gekookt.

Wijnsoep

Er wordt gezegd dat wijnsoepen al in de Romeinse tijd bestonden, vooral om de zieken op krachten te laten komen.

Gerstesoep

In het verleden werd het vooral in de vastentijd bereid. Tegenwoordig is het een vast bestanddeel van het Törggel-menu.

Kruidige deegenvelopjes

Schlutzer met verse kruiden zijn de voorjaarsvariant van de beroemde Zuid-Tiroolse Schlutzkrapfen (gevulde pasta).

Muas van maismeel

Een gerecht dat in Zuid-Tirol tot in de jaren zeventig bijna dagelijks op tafel kwam. Het wordt samen uit de pan gelepeld.

Kaasknoedels

De afgeplatte knoedels worden eerst gebakken, daarna gekookt en vervolgens geserveerd met koolsalade of soep.

Rode bietenknoedels

Deze knoedelvariant geeft veel kleur aan het bord. De beste manier om die te bereiden is stomen, zodat de rode kleur behouden blijft.

Boerenomelet

In de boerenversie wordt de omelet bereid met spek en uien.

 

Hoofdgerecht
 

Bauernbratl (gestoofd varkensvlees met aardappelen)

In de loop der jaren is het boerengebraad een begeerd gerecht geworden bij speciale gelegenheden in de boerenwereld.

‘Bauerngröstl’

In tegenstelling tot de Herrengröstl wordt bij de Bauerngröstl in plaats van kalfsvlees rundvlees van soortspecifiek gehouden runderen gebruikt.

Zuur rundvlees

Vooral in de zomer is het dungesneden rundvlees een licht verteerbaar gerecht.

Boekweitkruimel

Riebler is een verkruimelde pannenkoek gemaakt van boekweit (Schwarzplent). Dit populaire zoete gerecht wordt als hoofdgerecht geserveerd.

Asperges met Bozner saus

In Zuid-Tirol worden elk jaar 65 ton witte asperges geoogst. Met Bolzanosaus en ham vormen ze de populairste aspergeschotel.

 

Nagerecht
 

Apfelkiachl (appeldonuts)

In het verleden waren appelschijfjes in beslag zelfs een vervanger voor de bruidstaart. Gegarneerd met kaneel en suiker smaken ze het best.

Kaiserschmarrn

De klassieker uit de tijd van de k.u.k.-monarchie is ook op de boerderijen van Zuid-Tirol bewaard gebleven en geniet grote populariteit.

Abrikozenknoedels

Deze zoete knoedels van aardappeldeeg zijn vooral met een vulling van de beroemde Vinschger abrikoos een enorme traktatie.

Krapfen met jamvulling

Dit traditionele gebak is er in ronde, vierkante of langwerpige vormen. Afhankelijk van het seizoen wordt het bereid met verschillende vullingen.

Strauben

Vooral bij volksfeesten hoort de geur van Strauben, een zoete lekkernij van soezendeeg.

Pruimenknoedels

Wie kan de meeste pruimenknoedels eten? De pruimenpitten op de rand van het bord onthullen de winnaar.

Hier laten we je kennismaken met de populairste 20 recepten van onze boeren. De Zuid-Tiroolse keuken spreekt door haar veelzijdigheid elke smaak aan. Stevige vleesgerechten komen in Zuid-Tirol net zo goed voor als lichte vegetarische schotels. Veel plezier bij het koken en het genieten van de boerenspecialiteiten.

 

Voorgerecht

 

Broodsoep

Een oud boerengerecht met weinig ingrediënten, snel klaar en vooral in de winter heerlijk verwarmend.

Spekknoedelsoep

Spekknoedels worden in twee varianten geserveerd: met of zonder soep. In het eerste geval worden de knoedels rechtstreeks in de vleessoep gekookt.

Wijnsoep

Er wordt gezegd dat wijnsoepen al in de Romeinse tijd bestonden, vooral om de zieken op krachten te laten komen.

Gerstesoep

In het verleden werd het vooral in de vastentijd bereid. Tegenwoordig is het een vast bestanddeel van het Törggel-menu.

Kruidige deegenvelopjes

Schlutzer met verse kruiden zijn de voorjaarsvariant van de beroemde Zuid-Tiroolse Schlutzkrapfen (gevulde pasta).

Muas van maismeel

Een gerecht dat in Zuid-Tirol tot in de jaren zeventig bijna dagelijks op tafel kwam. Het wordt samen uit de pan gelepeld.

Kaasknoedels

De afgeplatte knoedels worden eerst gebakken, daarna gekookt en vervolgens geserveerd met koolsalade of soep.

Rode bietenknoedels

Deze knoedelvariant geeft veel kleur aan het bord. De beste manier om die te bereiden is stomen, zodat de rode kleur behouden blijft.

Boerenomelet

In de boerenversie wordt de omelet bereid met spek en uien.

 

Hoofdgerecht
 

Bauernbratl (gestoofd varkensvlees met aardappelen)

In de loop der jaren is het boerengebraad een begeerd gerecht geworden bij speciale gelegenheden in de boerenwereld.

‘Bauerngröstl’

In tegenstelling tot de Herrengröstl wordt bij de Bauerngröstl in plaats van kalfsvlees rundvlees van soortspecifiek gehouden runderen gebruikt.

Zuur rundvlees

Vooral in de zomer is het dungesneden rundvlees een licht verteerbaar gerecht.

Boekweitkruimel

Riebler is een verkruimelde pannenkoek gemaakt van boekweit (Schwarzplent). Dit populaire zoete gerecht wordt als hoofdgerecht geserveerd.

Asperges met Bozner saus

In Zuid-Tirol worden elk jaar 65 ton witte asperges geoogst. Met Bolzanosaus en ham vormen ze de populairste aspergeschotel.

 

Nagerecht
 

 

Apfelkiachl (appeldonuts)

In het verleden waren appelschijfjes in beslag zelfs een vervanger voor de bruidstaart. Gegarneerd met kaneel en suiker smaken ze het best.

 

Kaiserschmarrn

De klassieker uit de tijd van de k.u.k.-monarchie is ook op de boerderijen van Zuid-Tirol bewaard gebleven en geniet grote populariteit.

 

Abrikozenknoedels

Deze zoete knoedels van aardappeldeeg zijn vooral met een vulling van de beroemde Vinschger abrikoos een enorme traktatie.

Krapfen met jamvulling

Dit traditionele gebak is er in ronde, vierkante of langwerpige vormen. Afhankelijk van het seizoen wordt het bereid met verschillende vullingen.

 

Strauben

Vooral bij volksfeesten hoort de geur van Strauben, een zoete lekkernij van soezendeeg.

 

Pruimenknoedels

Wie kan de meeste pruimenknoedels eten? De pruimenpitten op de rand van het bord onthullen de winnaar.

Boerderij zoeken

Naar alle boerencafés

Geen zin om te koken? Hier vindt u de beste boerencafés van Zuid-Tirol met veel traditionele, landelijke gerechten.

Oops, an error occurred! Code: 202405042306078e1cfab8