&noscript=1 /> Vakantiebestemming Zuid-Tirol: de magie van diversiteit
 
Vakantiebestemming Zuid-Tirol: Magie van diversiteit
Vakantiebestemming Zuid-Tirol: Magie van diversiteit

Magie van diversiteit
contrasterende symbiose

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
1653 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken

Vakantiebestemming

Zuid-Tirol in een oogopslag

Zuid-Tirol in één oogopslag: Land van contrasten

De meest noordelijke provincie van Italië is ook een van de meest veelzijdige regio's van de laarsstaat. Om alle schoonheden van Zuid-Tirol te ontdekken is een enkele vakantie bijna te kort.

De meest noordelijke provincie van Italië is ook een van de meest veelzijdige regio's van de laarsstaat. Om alle schoonheden van Zuid-Tirol te ontdekken is een enkele vakantie bijna te kort.

De oudste gletsjermummie ter wereld, de grootste hoogalpine weide van Europa, de Dolomieten UNESCO werelderfgoed, de kleinste stad van het Alpengebied en het warmste meer waarin je kunt zwemmen van de Alpen: het zijn slechts enkele van de bijzonderheden waarmee Zuid-Tirol zijn gasten op vakantie in een vakantiewoning of kamer boeit.

 

Boerderijvakanties in Zuid-Tirol

Iedere bezoeker van Zuid-Tirol wordt onmiddellijk getroffen door het unieke karakter van de streek. Niet echt Italiaans en ook niet typisch Duits, besneeuwde bergtoppen boven palmbomenpromenades, monumentale gebouwen naast moderne architectuur. Contrasten ontmoeten elkaar - in natuur, cultuur, keuken en dagelijks leven. Een mix die kenmerkend is voor het land, zijn geschiedenis en zijn 530.000 inwoners. Er worden in totaal drie talen - Duits, Italiaans en Ladinisch - officieel gesproken in Zuid-Tirol. Plattelandsgebruiken en tradities worden geleefd en bewaard, maar vernieuwingen worden ook bevorderd en aangemoedigd. Boerenspek, alpenkaas en een glas Zuid-Tiroolse rode wijn horen bij de Marende, een tussenmaaltijd met typisch Zuid-Tiroolse specialiteiten, net zo vanzelfsprekend als de snelle "espresso", de zelfgemaakte "gelato" en de "aperitivo" aan het eind van de dag.

 

Bewogen geschiedenis

De bewogen geschiedenis van Zuid-Tirol gaat ver terug in de voorchristelijke tijd en heeft overal in het land sporen achtergelaten. Onderdeel van het Habsburgse Rijk was het sinds 1363. Na de Eerste Wereldoorlog werd Zuid-Tirol aan Italië toegekend. De uitgebreide autonomie die in 1969 werd verkregen, wordt tegenwoordig wereldwijd als voorbeeldig beschouwd, evenals het harmonieuze samenleven van etnische minderheden. Talloze musea, kerken en kastelen - van deze laatste zijn er meer dan 400 - geven gasten de gelegenheid zich te verdiepen in de boeiende geschiedenis van het land en deze aan den lijve te ondervinden.

 

De natuur als hoofdrolspeler

Met zijn 7.400 km² is Zuid-Tirol met de hoofdstad Bozen qua oppervlakte één van de grootste provincies van Italië. Het grenst in het westen aan Zwitserland en in het oosten en noorden aan Oostenrijk. Op een klimatologisch bevoorrechte ligging aan de zuidkant van de Alpen kunnen mens en natuur genieten van het indrukwekkende aantal van ongeveer 300 dagen zon per jaar. Boomgaarden en wijngaarden gaan over in dichte loof- en gemengde bossen voordat op grotere hoogte alpenweiden, dolomiettoppen en gletsjers opdoemen. Het milde klimaat, dat zich vooral in de zuidelijke dalen manifesteert, bevordert een vegetatie van palmen, oleanders, cipressen en wijnranken die doet denken aan mediterrane gebieden. Meertjes waarin je kunt zwemmen en schone beekjes nodigen uit tot verkoeling in de zomer. Wie de voorkeur geeft aan een meer alpine omgeving zal genieten van de weelderig groene alpenweiden en de machtige bergtoppen, die in Zuid-Tirol meer dan driehonderd keer de grens van 3000 meter overschrijden. De onbetwiste koning van de Alpen is de Ortler met zijn 3.906 meter. Bovendien zijn er in totaal acht natuur- en nationale parken in Zuid-Tirol. Het maakt niet uit welke mooie hoek van het land je kiest: Tijdens een vakantie in een vakantiewoning of een kamer in Zuid-Tirol is de natuur de hoofdrolspeler.

lees meer lees minder

De vakantieregio's van Zuid-Tirol

Aan de zuidkant van de Alpen

Van imposante gletsjers in het westen tot bizarre Dolomietentoppen in het oosten en mediterrane wijngaarden in het zuiden, Zuid-Tirol bestaat uit een bonte verscheidenheid aan landschappen.
Vinschgau

Vinschgau

Een dal vol karakter

Meran en omgeving

Meran en omgeving

Tussen palmbomen en alpenweiden

Bozen en omgeving

Bozen en omgeving

Contrastrijk landschap

Eisacktal

Eisacktal

In het dal van de paden

Dolomieten

Dolomieten

De bleke bergen

Vinschgau
Meran en omgeving
Bozen en omgeving
Eisacktal
Dolomieten
Vraagspel

Vragenspel

Welk boerderijtype ben jij?

Ontdek
Roter Hahn

Ontdek welke boerderij bij jou past. Veel plezier!