Hofschanken
Naar de Hofschank
De bergboerderijen en hun aanbod
De zomer is een mooie tijd om naar een Hofschank te gaan. Op de traditierijke bergboerderijen serveren de boeren op zonovergoten terrassen regionale specialiteiten met veel producten van de eigen boerderij. Er zijn echter een paar goede redenen om de bergboerderijen ook in het koude jaargetij te bezoeken.
De zomer is een mooie tijd om naar een Hofschank te gaan. Op de traditierijke bergboerderijen serveren de boeren op zonovergoten terrassen regionale specialiteiten met veel producten van de eigen boerderij. Er zijn echter een paar goede redenen om de bergboerderijen ook in het koude jaargetij te bezoeken.
Een bezoek aan een Hofschank biedt veel meer dan „alleen maar" heerlijke Zuid-Tiroolse gerechten uit hoofdzakelijk eigen teelt van de boerderij. Je duikt in een heel andere wereld, zit in een eeuwenoude gelagkamer, bent omringd door heerlijke geuren en maakt de in lange traditie gegroeide boerencultuur van dichtbij mee.
Definition Hofschank
Maar wat is eigenlijk een Hofschank in Zuid-Tirol? Een Hofschank is altijd een bergboerderij. Hij ligt hoger dan de traditionele Buschenschanken, dus boven de klassieke wijnbouwzone. Hofschanken hebben zich daarom toegelegd op veeteelt. Ze produceren behalve verse groenten in eerste instantie melk en vlees. Iedere Roter Hahn-Hofschank heeft daarom minstens een gerecht met vlees van de eigen boerderij. Van kalf tot rund en van geit tot lam wordt de herkomst door „Roter Hahn“ gecontroleerd.
Hofschank als wandelbestemming
Steeds meer eigen bewoners en gasten zien de Hofschanken als een ideaal excursiedoel. Elke Hofschank ligt aan een wandelroute. Je kunt je verblijf dus combineren met een mooie wandeling en je daarna met een schitterend uitzicht tegoed doen aan knoedels.