&noscript=1 /> Kastanjes roosteren: 5 tips van boeren uit Zuid-Tirol
 
[Translate to Nederlands:] Törggelen
[Translate to Nederlands:] Törggelen

Geroosterde kastanjes: zo doe je dat

Hof- en Buschenschanken

Die Kastanien

Kastanjes roosteren

Kastanjes, in Zuid-Tirol „Keschtn“ genoemd, zijn onlosmakelijk verbonden met het Törggelen. Bij veel Buschenschanken worden ze nog boven een open vuur geroosterd. Ze vormen de bekroning van een Törggele-menu, maar je kunt ze ook thuis maken. Hier een paar tips om het roosteren ook binnen de eigen vier muren te laten slagen.

Kastanjes, in Zuid-Tirol „Keschtn“ genoemd, zijn onlosmakelijk verbonden met het Törggelen. Bij veel Buschenschanken worden ze nog boven een open vuur geroosterd. Ze vormen de bekroning van een Törggele-menu, maar je kunt ze ook thuis maken. Hier een paar tips om het roosteren ook binnen de eigen vier muren te laten slagen.

De kastanje is vanouds zeer geliefd op de boerderijen in Zuid-Tirol. Dankzij het hoge zetmeel- en vitaminegehalte is hij zeer voedzaam. Kastanjes worden gekookt of geroosterd. Bij het roosteren ontwikkelt zich een bijzonder aroma.

 

Om niet het risico van bittere „Keschtn“ (kastanjes) te lopen kun je ze van tevoren in een waterbad leggen en wat boven komt drijven eruithalen. De overgebleven kastanjes met een scherp mesje aan de naar buiten gebogen kant goed inkepen. Dat gaat het beste met een soort Stanley-mes. Zet vervolgens een pan op het vuur, laat die goed heet worden en doe er dan de kastanjes in. Rooster ze met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten. Het is belangrijk de pan steeds weer te schudden om te voorkomen dat de kastanjes aanbranden. Daarna de kastanjes een paar minuten met een vochtige doek bedekken en dan serveren.

lees meer lees minder

Geroosterde kastanjes

5 tips van de expert

[Translate to Nederlands:] Törggelen
Uitzoeken

In een waterbad

[Translate to Nederlands:] Törggelen
Inkepen

Met een Stanley-mes

[Translate to Nederlands:] Törggelen
Roosteren

20 minuten met het deksel erop

[Translate to Nederlands:] Törggelen
Voorbereiden

In een vochtige doek

[Translate to Nederlands:] Törggelen
Opeten

Zolang ze heet zijn

Zoek boerderij

Alle Buschenschanken

Waar wil je heen?
Wanneer?
Datum invoeren
14 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
8 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Burgerhof
Johannes Meßner  | Brixen  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten INSekt, Burgfrieden, aardbeienjam, abrikozenjam, appelazijn ...
Pschnickerhof
Kainzwaldner Daniel  | Villanders  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Gewürztraminergrappa, Müller-Thurgaugrappa, Wijn, Zuurkool, abrikozenjam ...
Griesserhof
Paul Huber  | Vahrn  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Blauburgunder, Müller Thurgau DOC, Wijn, Zure kersensap, Zuurkool ...
Oberlegar
Franz Schwarz  | Terlan  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Sauvignon, Vernatsch, Kruidenstroop, aalbessensiroop, abrikozenjam ...
4,0
"Super"
(3 beoordelingen)
Planitzer
Ainhauser  | Montan  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Honing, Wijn, abrikozenjam, appel en uienchutney, appelsap ...
Ebnicherhof
Tauferer  | Ritten  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Kerner, Vernatsch, appelsap, boerenbrood, bramenjam ...
Gostnerhof
Winkler  | Barbian  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Müller Thurgau, Vernatsch, abrikozenjam, bacon, boerenbrood ...
Schnalshuberhof
Christian Pinggera  | Algund
Boerencafé
Boerderijproducten Grappa Treber, Wijn, Zuurkool, aardbeienjam, abrikozenjam ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 beoordelingen)
Je zoekresultaat

Rondom het Törggelen

Meer over het gebruik

Het cultuurgoed Törggelen is nauw verbonden met de eigen wijnen en de geschiedenis van de Buschenschanken. Hier kun je dieper in de materie duiken en een echte Törggele-expert worden.